diumenge, 26 de febrer del 2012

Des del Pont de l'Arcada ha arribat la quarta.



Els Rond@ll@ires de sisè de la Mola i el Montau, des d'Olesa de Bonesvalls, m'han enviat aquest correu:

Benvolgut Iqbal i companys que ens acompanyeu en la recerca de rondalles.
Us presentem la nostra rondalla que es titula: EL DIA DEL MIRACLE.

És una rondalla que vam triar entre tots.
N’hem trobat diferents versions a Internet encara que són molt iguals.

Es tracta d’una rondalla del País Valencià que ha recollit el senyor Joaquim González i Caturla que es dedica a recopilar llegendes i contes de tradició oral, bàsicament de les comarques d’Alacant. Pel seu treball hem sabut que és una rondalla del Baix Vinalopó.
Nosaltres l’hem tornat a reescriure entre tots en un Google Docs. Alguns de nosaltres hem fet algunes il·lustracions per acompanyar el text.

Mentre la majoria de nosaltres hem fet una petita recerca i t’escrivim aquesta carta, quatre companys han estat enregistrant la rondalla amb veu: la Judith, la Irina i la Marta M. són les veus de la rondalla. L’Edgar ha fet de tècnic de so.

La Rosa ha escrit el text al SITES de les rondalles i també hi ha penjat un ISSU amb el text i els dibuixos que hem fet. També hi ha deixat enllaços. Tenim algun problema amb l'arxiu de so, però esperem resoldre-ho avui.

Esperem que t’agradi molt.

Kim, Rafa, Joel, Floriane, Mia, Danae, Paloma, Nil i Marta O.
Grup de sisè de La Mola i El Montau

He fet un tomb pels enllaços que ens proposen els nostres amics Rond@ll@ires i és clar que m'ha agradat molt aquesta Rondalla! Fitxau-vos com comença la història en aquest vídeo que us he preparat:





Si visitau els enllaços que ens donen en els seu correu, veureu quina tasca de investigació més interessant que han fet els nostres companys: tenen una bona col·lecció de Rondalles per triar i fins i tot han trobat diferents versions de la Rondalla elegida que, per cert, ha guanyat amb diferència a la votació. I si feis clic a la imatge podreu gaudir de la versió completa que han triada.

Molt bé Rond@ll@ires del cicle superior del Pont de l'Arcada!

I ara, a esperar la següent!

Iqbal

4 comentaris:

Anònim ha dit...

HOLA AMICS ENS AGRAT SE VOSTRE SA RONDALLA TROBAM QUE ES VASTANT GENIAL CLASSE DELS OCELLS

Anònim ha dit...

Magrada mol sise a estat molt vonic

Anònim ha dit...

Hola,som na Núria i na Vanessa de la classe de 3r A del Dr. Comas.

La vostra rondalle es molt divertida !

Es un poc trista. Pero per noltros es genial.

Anònim ha dit...

Ami m'agradat molt la rondalla del Dia del Miracle, lo que he trobat més interesant és quan la Caterina parlava amb el sol i la lluna, i quan el mag la convertia en sirena i que cada deu de Juliol l'aigua és tornava dolça.

Ariadna Tillo